Verslag van de sneak preview in de Papierfabriek Nijmegen

Verslag van de sneak preview in de Papierfabriek Nijmegen

3 februari 2020 Event 0

Zaterdag 1 Februari was het zover, we gaan proef vliegen op onze nieuwe WAUW locatie, namelijk in de Papierfabriek Nijmegen.

De Papierfabriek is een locatie die een sterke industrieele sfeer ademt. Bij wijze van spreken hoor je de machines nog aan het werk, en wij, Team MRO, hebben de mogelijkheid gekregen om daar een drone race wedstrijd te organiseren.

Het is de eerste keer dat we op deze locatie gaan vliegen. Na een verkenning van de hal hebben we proef gevlogen om o.a. de video ontvangst te controleren. Die was prima, we konden tot in de uithoeken van de hal vliegen, en zelfs naar een verdieping lager vliegen gaf geen problemen.

Vervolgens is er een track opgezet, die technisch was maar zeker te vliegen voor piloten van elk nivo. De pit area is ingericht, Livetime is aangeslingerd, en we zijn er klaar voor. De eerste drone race in de Papierfabriek.

De gast piloten kwamen rond 13.00 binnen gestroomd. Na een korte briefing en track walk zijn de heats ingedeeld en ging er gevlogen worden. Er werd gevlogen met micro-drones zoals de Tinyhawk, met 2.5″ quads en natuurlijk de 5″ quad copters. Het is een open fun race, je komt er voor jezelf.

De tijd ging snel. Voordat je het wist was het alweer 16.00, tijd voor de laatste heat. Vervolgens hebben we met z’n allen de track opgeruimd, en konden we terugkijken op een geslaagde dag.

Op dit moment zijn we bezig om het programma definitief te maken en gaan we de data vastleggen voor de trainingsdagen en natuurlijk de ranking voor het NK Indoor. Hulp is altijd welkom, als je bereid bent om mee te helpen met de organisatie laat het weten. Tijdens een trainingsdag is helpen en zelf vliegen goed te combineren.

Wie weet zien we je op 1 van de volgende trainingsdagen.

Twijfels? Kijk dan deze video’s van piloten die aanwezig waren op de sneak-preview.
https://youtu.be/oMGgziV5-Ak
https://youtu.be/mfA3zM2DWlA
https://youtu.be/fcpYmN3g5k8